Fransk chokladtårta
Igår ville jag och min lillebror baka, så det fick bli denna underbara kaka! Den var verkligen helt otroligt god, och dessutom väldigt fin om jag får säga det själv! INGREDIENSER250g mörk choklad250g smör6 ägg2,75 dl strösocker1 dl vetemjöl Glasyr100g smör100g choklad½ dl honungGraneringkitkatNon-stop/M&MGrädde 1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj en form, 24 cm i diameter med löstagbar kant, med smör. 2. Finhacka chokladen. Smält smöret och slå det varma smöret över chokladen. Rör tills all choklad smält. 3. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i smöret och chokladen. Vänd till sist i siktat mjöl. 4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Smeten ska precis börjat stela, alltså kakan ska INTE vara helt genomgräddad. 5. Låt kakan kallna i formen, ställ sedan kakan i frysen i 1 timme. 6. Glasyren: Smält smöret och häll den över chokladen (finhackad). Blanda med elvisp till en slät kräm. Tillsätt honung. 7. Lossa försiktigt kakan från formen och lägg den på ett fat. Häll glasyren ovanpå den frysta tårtan och stryk ut den jämnt. 8. Garnerna tårtan fint! Exempelvis som vi gjort ovan. Tänk i sådana fall på att göra det innan glasyren stelnat. INGREDIENTS250g dark chocolate250g butter6 eggs2.75 dl granulated sugar1 dl flourglaze100g butter100g chocolate½ dl honeyDekorationkitkatNon-stop / M & Mwhipped cream 1. Preheat the oven to 175 º C. Lubricate a mold, 24 cm in diameter with detachable edge with butter.2, chop the chocolate. Melt the butter and beat the warm butter over the chocolate. Stir until all chocolate is melted.3. Beat eggs and sugar until fluffy , then mix in the butter and chocolate. At last add the flour.4t. Pour the mixture into the tin and smooth the surface . Bake in the lower part of the oven for about 30 minutes. The batter should just begun stiff, then the cake should NOT be completely WELL-BAKED .5. Allow the cake to cool in the mold, then set the cake in the freezer for 1 hour.6. For he icing: Melt the butter and pour it over the chocolate (finely chopped). Mix with electric mixer until smooth. Add honey7. Carefully loosen the cake from the mold and place on a platter. Pour the glaze on top of the frozen cake and spread it evenly.8. Dekorate the cake nicely ! For example, as we have done above.