Fläskfilé med ädelostsås

Den här rätten är en riktigt god, en av mina favoriträtter faktiskt. Fläskfilé med ädelostsås som dessutom är enkelt och lättlagad. Så om du vill överraska familjen med något gott, ska du verkligen göra denna rätt!Fläskfilé med ädelostsås, 4 personer600-700 gram fläskfilé 1 tsk salt2 krm nymalen vitpepparca 1 msk smör4 dl créme fraiche1 grönsakbuljongtärningca 75 gram ädelostTillbehör:Kokt ris4 tomaterGör så här:1. Koka riset. Kryssa tomaterna i skalet och doppa dem några sekunder i kokande vatten. Drag sedan av skalet. Dela varje tomat i fyra delar och tag bort kärnorna. 2. Putsa filéerna fria från hinnor och fett. Skär dem i 16 lika stora bitar. Salta och peppra dem och stek i smöret i ej en för het panna 2-3 minuter på varje sida. 3. Ta upp filéerna och håll dem varma på en tallrik med folie. Slå créme fraiche i pannan och smula i buljongtärningen. Koka upp såsen under vispning och tillsätt osten i mindre delar. Koka såsen ett par minuter tills osten har smält. Man kan ev tillsätta köttsaft från tallriken där filéebitarna ligger. 4. Ånga upp tomatbitarna lätt med ett par msk vatten någon minut i en liten kastrull med lock. 5. Fördela riset, fläskfiléerna, tomaterna och såsen på en tallrik. Pudra ev med lite paprika pulver på riset. Sofie