Fiskgryta med räkor och saffran.
Åt en fantastiskt god fisksoppa till middag här hemma ikväll. Jag är ett stort fan av fisk och räkor så detta passade mig perfekt! Detta är ett jättebra tips på en middag som bara tar runt 30 minuter att göra och är väldigt lätt. Fiskgryta 4 personer400g torskrygg500g räkor med skal1 purjolök2 morötter4-5 potatisar2 vitlöksklyftor2 msk rapsolja1 kuvert saffran (0,5g) 5 dl fiskbuljong2 dl torrt vitt vin1 dl vispgrädde1 msk matstärkelse75 g babyspenat1 knippa hackad dillSalt och peppar 1. Om fisken och räkorna är frysta, tina dessa. Skala räkorna och skär fisken i lagom munsbitar.2. Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna morot och potatis. Finhacka vitlök3. Fräs lök, morötter och potatis i olja på medelvärme i någon minut. Tillsätt saffran, buljong och vin.4. Koka upp och låt småkoka i 8 minuter.5. Vispa grädde och majsstärkelse och häll i grytan. Rör tills grytan tjocknat något.6. Blanda fisken och sjud i 1-2 minuter tills fisken blivit vit. Rör i räkor, spenat och hackad dill. Låt allt bli genomvarmt och smaka av med salt och peppar7. Servera med en bit bröd! Johanna