Fetaostbiffar med ugnsrostade rotfrukter och tzatsiki
Här har ni ett exempel på en klassisk maträtt jag och mina vänner brukar laga till middag. Det är budget, men samtidigt lite lyxigare och såå smarrigt. Har förövrigt fått dille på ugnrostade rotfrukter. Med massa salt! Och sås, hehe. Väldigt basic recept, men lägger upp det ändå så ni får lite inspo! Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner)Biffar500g blandfärs1 äggTimjan, salt, peppar1 pkt fetaostValfritt: rör ner hackade oliver, soltorkade tomater, kapris eller andra smaksättningarBlanda färs, ägg och kryddor i en bunke. Mosa ner fetaosten. Stek tills de fått en fin yta och blivit genomstekta. Rotfrukter i ugnSötpotatis, palsternacka, morötter, röbettor, kålrotSkiva upp, lägg på en plåt med olja, salta och kör in i ugnen ca. 40 min på 225 grader.Tzatsiki500g turkisk yogurt1 riven gurka2-3 pressade vitlöksklyftorsalt och pepparBlanda samman och servera till biffarna. Johanna