Fantastisk hallonpaj
På en av favoritbloggarna hittade jag receptet på kanske världens godaste smulpaj som jag gjorde igår. Förutom att den är en nyttigare variant av den "vanliga" smuldegen så tycker jag också att den är en mycket godare också. Den var perfekt krispig och söt, smakade verkligen ljuvlig tillsammans med hallonen. SMULDEG 1 dl fiberhavregryn/vanliga havregryn1 dl grovhackade mandlar1/2 dl grovhackade valfria nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter) 1/2 dl solroskärnor1/2 dl kokosflingor 1 msk kanel (Jag uteslöt den dock)2 msk linfrön1 dl kesella/kvarg3-4 msk sötning (honung, agave, stevia..)5 dl valfria bär Blanda samman alla ingredienser. Strö över smuldegen över 5dl valfria bär (eller äpplen, rabarber osv) i en pajform på ungefär 25cm i diameter. Grädda pajen i ugnen 10-15 minuter på 225 grader. Pajen är godast nygräddad, servera den med t.ex. vaniljsås på kvarg/turkisk yogurt/vaniljkesella eller vanlig vaniljsås eller vaniljglass. Johanna