Falukorvwok

Det var en läsare som frågade om tips på recept med falukorv utöver det vanliga, så idag till middag gjorde jag och min pappa falukorvwok. Hur gott som helst blev det, vi har gjort rätten förut här hemma och den var lika god som alltid. Dock när jag och pappa skulle koka riset till maten, upptäckte vi att riset var slut, så vi fick köra utan ris, funkade bra ändå. Själv älskar jag korv i alla dess former, falukorv, prinskorv, chorizo, tjockkorv, grillkorv och mycket mer sååå recept med korv kommer komma igen, det kan jag lova.    Falukorvwok, 3-4 personer300-500 gram falukorv(man väljer lite själv, vi tog 500 gram)150 färska champinjoner1 bit ingefära, en valnötsstor1 msk rapsolja15 cm strimlad purjolök1 burk strimlade bambuskott, 277g1-2 strimlad moroten halv färsk broccoli bukettcirka 7 msk wok sauce(beror på hur mycket korv och grönsaker man har)Gör så här:1. Skär korven i strimlor. Skiva svamp och ingefära.2. Hetta upp en stekpanna eller wok och tillsätt olja. Börja med att fräsa ingefäran lite. 3. Tillsätt falukorven och stek under omrörning till den fått färg. Tag upp allt ur stekpannan och lägg i en burk. Häll bort överflödig fett.4. Hetta upp stekpannan igen och tillsätt lite olja. Woka grönsaker och svamp under omrörning tills dem är genomstekta. 5. Lägg tillbaka falukorven och tillsätt wok sauce, rör om och hetta upp. 6. Servera med jasminris.  Sofie