Enkla tonfiskbiffar

Idag stod jag för middagen här hemma! Jag hade bråttom då jag skulle iväg på handledarutbildning så jag behövde något som gick snabbt att göra, så jag gjorde mina älskade tonfiskbiffar. Mamma och pappa gav de en stor tummen upp, de har nämligen aldrig tidigare fått smaka på dessa. Så vi alla tre tycker ni borde pröva dessa eller tidigare recpet (kolla i middags-arkivet)   INGREDIENSER (10st)2 burkar tonfisk (150g avrunnen vikt x 2)2 ägg1 pressad vitlöksklyfta4st finhackade soltorkade tomateroregano, salt och peppar   PEPPEROTSSÅS (ca. 2-3 portioner)3/4 dl kvarg1 tsk pepparot på tubsalt och pepparnågra droppar limejuice   Blanda samman alla ingredienser till biffarna i en bunke. Klicka ut till plättar i stekpannan och stek i kokosolja. Servera med valfria tillbehör, t.ex. pepparotssåsen och bulgur eller quinoa.   TUNAPATTIES (makes about 10)2 cans of tuna (300g)2 eggs1 pressed clove of garlic4 chopped sundried tomatoesoregano, salt and pepper HORSERADISH SAUCE (2-3 portions)3/4 dl quark1 tsp horseradish on tubesalt and peppera few drops limejuice   combine all the ingredients for the tunapatties in a bowl. Make patties in the fryingpan and fry in coconutoil. Serve with for example optional addings like the sauce, bulgur or quinoa   Johanna