Enkla, snabba kanelbullar
Efter att jag gjorde mina kanelbullepannkakor spann jag vidare på hur man skulle kunna göra nyttiga kanelbullar. Att baka bullar tar föralltid och det orkade jag inte med, så jag bestämde mig för att experimentera fram ett eget lätt recept. Det blev riktigt gott – men det smakar såklart inte som vanliga kanelbullar (eftersom att det inte är vanliga kanelbullar). INGREDIENSER 2 äggvitor 1 dl havremjöl (eller t.ex. mandelmjöl) 1 krm salt ½ tsk kardemumma 1 ½ msk sötning ½ dl kvarg1 krm bakpulver Fyllning 1 msk mandelsmör/annat nötssmör 2 msk kvarg 1-1 ½ msk sötning Ca. ½ mald kanel (mer/mindre beroende på smak) Lite mjölk/vatten 1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 2. Blanda mjöl, salt, kardemumma, bakpulver och sötning i en skål. Rör sedan ner mjölblandningen med äggvitorna försiktigt. Tillsätt sist kvargen. 3. Bred ut smeten till en cirkel antingen i en non-stick form eller på ett oljat bakplåtspapper som sedan läggs i en bakplåt. Gör inte cirkel för tunn och inte heller för tjock utan ligg på något mellanting. 4. Grädda i ugnen 5-6 minuter på 200 grader. Gör under tiden fyllningen genom att blanda samman alla ingredienser och tillsätta vatten/mjölk så att den blir lite rinnigare. 5. Låt svalna av lite innan du brer på fyllningen. Rulla till en avlång rulle och skär upp i små bullar på bredden (det blir cirka 6 st). 6. Sätt in i ugnen ytterligare ungefär 3 minuter INGREDIENTS2 eggwhites1 dl oatflour (or almondflour)1 pinch of salt½ tsp cardamom1 ½ tbsp sweetner½ dl quark1 pinch of baking powderFilling1 tbsp almondbutter/other nutbutter2 tbsp quark1-1 ½ tbsp sweetnerabout ½ tbsp cinnamon (more/less depending on taste)Some milk/water 1. Whisk the eggwhites hard2. Mix flour, salt, cardamom, baking powder and sweetner in a bowl. Blend the flourmix with the eggwhites carefully, add the quark.3. spread the batter on a non-stick form or on a oiled bakingpaper. Don't make it too thin and not too thick, something in between. 4. Bake in oven for 5-6 minutes at 200 degrees celcius. Make the filling meanwhile by mixing all the ingredienses and add some water/milk to make it a bit thinner. 5. Let the battern from the oven cool down a bit before spreading the filling. Roll to an elongated roll and cut into smaller pieces (makes about 6).6. Put back in oven for about 3 minutes. Johanna