Egen korvstroganoff

Idag fick jag göra middagen ensam. Jag har under en tid haft cravings för svensk husmanskost som typ blodpudding, falukorv och makaroner, kroppkakor med gräddsås och lingon, köttbullar med brunsås och lingonsylt (aaahhh..) och korvstroganoff! Men även fast det är supergott kanske det inte är så speciellt hälsosamt alla gånger (jag menar.. x antal dl grädde i alla såser). Så jag gjorde min egna nyttigare variant och vips står jag där med en supergod middag som smakar precis som klassikern!   INGREDIENSER (1 portion) ¼ gul lök ca. 100g falukorv (valfri fetthalt/kötthalt) 1 dl passerade tomater 1 rågad msk tomatpure ca. 3 msk kvarg salt, peppar och vitpeppar valfritt för en hetare sås: tillsätt 1 liten vitlöksklyfta och 1-2 krm sambal oelek Quinoa/råris/bulgur/ris/matvete eller annat tillbehör   Hacka löken och korven och stek tillsammans i en kastrull i smör/olja så att de får en lätt färg. Häll i passerade tomater, tomatpuré och krydda efter smak (tillsätt vitlök och sambal om du vill ha det). Låt koka upp och puttra ett litet tag. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner kvargen. Servera med t.ex. quinoa eller råris.    Johanna