Donutpancakes

"Dessa plättar smakar någonting mellan nygräddade pannkakor och nyfriterade munkar med socker.." läste jag på en av mina favoritbloggar. Efter att ha läst den meningen är det nästan omöjligt att inte prova på receptet. Gjorde dessa idag och känner mig nyförälskad. Håller verkligen med om att de smakar nyfriterade munkar med socker, därför kallar jag de för donutpancakes! Receptet är taget härifrån.   INGREDIENSER:1 1/2 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker2 ägg1 1/2 dl mjölkGarnering: strösocker 1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.2. Vispa ner ett ägg i taget, och sedan mjölken.3. Smält mycket smör i en stekpanna och stek på medelhög värme till de blir gyllenbruna.4. Doppa plättarna i ett fat med socker direkt efter stekning!   Ingredients:1 1/2 dl sugar4 1/2 dl flour2 tsk bakingpowder1 msk vanilla sugar2 egg1 1/2 dl milk Topping: sugar 1. Mix all the dry ingredients in a bowl. 2. Whipe down the eggs, one at time, and add the milk.3. Melt the butter in a pan and fry the pancakes on medium heat until they get a golden brown color. 4. Dip the pancakes on a dish with sugar immediately after frying.     Emelie