Dinkelmuffins med pumpafrön och aprikoser

Tänkte dela med mig av ett recept på dinkelmuffins som även är enkla att göra. Dessa är supergoda att äta till en god sallad eller att bara äta med sylt.   INGREDIENSER:3 dl fullkornsdinkelmjöl 4 dl dinkelmjöl 4 tsk bakpulver 1,5 tsk salt 2 dl pumpafrön 1 dl hackade torkade aprikoser 2 ägg 250 g kesella, 1 burk 3 dl mjölk 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, kesella och mjölk, rör sedan ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i muffinsformar. 3. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.   INGREDIENTS: 3 dl whole grain spelled flour 4 dl spelled flour 4 tsk baking powder 1,5 tsk salt 2 dl pumpkin seeds 1 dl chopped dried apricots 2 egg 250 g kesella 3 dl milk 1. Put the oven at 225 degrees2. Mix all the dry ingredients in a bowl. Whip egg, kesella, milk, and stir the eggbatter in the bowl with the dry ingredients. Put the batter in muffin cups.3. Put them in the middle of the oven for 12-15 minutes. Emelie