Dessert- och sommartips!
Solen och värmen är här och vi vill dela med oss av vårt absolut bästa sommar- och desserttips! Glass ser vi på de flesta borden som är uppdukade med efterrätt under sommartid, men varför inte göra det ännu lyxigare med ett riktigt mumsigt tillbehör? Våra favorittillbehör är friterad oreo och kakdegs/brownie bakelser.FRITERAD OREO:Pannkakssmet: (funkar med andra pannakaksrecept med, alt färdig från affären)2,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 msk råsocker/vanligt socker2 tsk vaniljsocker1 nypa salt2 msk smält smör2,5 dl mjölk 3%1 st ägg 2 st paket OreoKnappt 1 liter olja för fritering (rapsolja eller annan smakneutral matolja)Äkta vaniljgräddglass1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.2. Tillsätt resten av ingredienserna, ägget sist.3. Vispa till en jämn smet.4. Värm oljan i en djup kastrull. Testa att droppa lite av smeten, får den färg är oljan färdig att användas.5. Doppa Oreokakorna i smeten och lägg dem försiktigt i den varma oljan, fritera på bägge sidor tills dem får en gyllene färg. Låt oljan rinna av på hushållspapper innan du serverar dem med en skopa glass.COOKIE DOUGH/BROWNIE CAKES:Brownie:Vetemjöl ca. 1,8 dlSalt ½ tskBakpulver ½ tskChoklad 1 ½ dlSmör 10 mskSocker 3 dlVaniljsocker 2 tskÄgg 3 st1. Sätt ugnen på 180 grader2. Vispa samman mjöl, salt och bakpulver i en separat skål3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad och rör om tills det har smält och ta bort från plattan, rör sedan ner socker och vaniljpulver. Vispa ner ett ägg i taget i samma blandning. Vispa till en glansig och len smet.4. Häll över de torra ingredienserna i chokladblandningen. 5. Häll över smeten i en form med aluminiumfolie (låt lite hänga över kanten så du lätt kan lyfta ur formen)6. Grädda i ugnen i 35-40 minuter7. Låt browniesen svalna och börja påbörja cookiedough bakningenCookie dough:Rumstempererat smör 1,2 dlSocker 1,6 dl Farinsocker 1,2 dlMjölk 2 mskVaniljsocker ½ tsk Vetemjöl 3 dlSalt ½ tskHackad mörkchoklad/chocolate chips 1,2 dl 1. Börja med att hacka den mörka chokladen2. Vispa ihop smör och strösocker och farinsocker länge (ca 3 min).3. Häll sedan i mjölk och vaniljsocker och blanda ihop ordentligt.4. Ha sedan i vetemjöl och salt och vänd till sist ner den hackade chokladen.5. Lägg på smeten över brownielagret och skär i bitar. OBS! Jag valde att göra halva satsen på brownies men hela av cookie dough.Kram på er!