Cookie dough/brownie-cakes with icecream

Idag är det ingen vanlig dag, för det är min älskade och bästa pappas födelsedag. Detta firades med dessa supergoda brownie/cookiedough kakor som jag och min lillasyster gjorde. De är lika mäktiga som de är goda (alltså SJUKT GODA) så därför passade det bättre att äta med glass så det inte blir lika mäktigt. Blir precis som Ben n Jerrys halfbaked ju!   RECEPT BROWNIES: Vetemjöl ca. 1,8 dl Salt ½ tsk Bakpulver ½ tsk Choklad 1 ½ dl Smör 10 msk Socker 3 dl Vaniljsocker 2 tsk Ägg 3 st 1. Sätt ugnen på 180 grader 2. Vispa samman mjöl, salt och bakpulver i en separat skål 3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad och rör om tills det har smält och ta bort från plattan, rör sedan ner socker och vaniljpulver. Vispa ner ett ägg i taget i samma blandning. Vispa till en glansig och len smet. 4. Häll över de torra ingredienserna i chokladblandningen.  5. Häll över smeten i en form med aluminiumfolie (låt lite hänga över kanten så du lätt kan lyfta ur formen) 6. Grädda i ugnen i 35-40 minuter 7. Låt browniesen svalna och börja påbörja cookiedough bakningen.   RECEPT COOKIE DOUGH: Rumstempraterat smör 1,2 dlSocker 1,6 dl Farinsocker 1,2 dl Mjölk 2 mskVaniljsocker ½ tsk Vetemjöl 3 dlSalt ½ tskHackad mörkchoklad/chocolate chips 1,2 dl  1. Börja med att hacka den mörka chokladen 2. Vispa ihop smör och strösocker och farinsocker länge (ca 3 min). 3. Häll sedan i mjölk och vaniljsocker och blanda ihop ordentligt. 4. Ha sedan i vetemjöl och salt och vänd till sist ner den hackade chokladen. 5. Lägg på smeten över brownielagret och skär i bitar. OBS! Jag valde att göra halva satsen på brownies men hela av cookie dough.   RECIPE BROWNIES: 3/4 cup (1 1/2 sticks) unsalted butter1 1/2 cups bittersweet chocolate chips1 cup granulated white sugar1/2 cup packed light brown sugar4 large eggs1 teaspoon vanilla extract1/2 teaspoon salt1 cup all-purpose flour 1. Preheat the oven to 350 degrees F. Spray a 9x9-inch pan with nonstick spray, then line with a strip of parchment paper so that it covers the bottom and comes up two sides of the pan. Spray the parchment with nonstick spray too.2. In a microwave safe bowl (or in the top of a double boiler or pan set on top of a pan of simmering water), microwave in 30 second bursts to melt butter and chocolate chips together until all is melted and smooth. Whisk in the sugars, then whisk in the eggs, vanilla and salt. Sift flour into the bowl and stir that in too. Scrape the brownie batter into the prepared pan. Bake for 25 to 30 minutes, or until the brownie layer is cooked through (toothpick inserted into the center comes out clean). 3. Start prepare the cookie dough (Recipe in english from here)   RECIPE COOKIE DOUGH:  Roomtemeratured butter 1.2 dlSugar 1.6 dlBrown sugar 1.2 dlMilk 2 mskVanilla sugar ½ tskWheat flour 3 dlSalt ½ tskChopped dark chocolate / chocolate chips 1.2 dl1. Start by chopping the dark chocolate2. Whip together butter, sugar and brown sugar for about 3 minutes with a mixer.3. Then pour in the milk and vanilla sugar.4. Then add flour and salt and turn the chopped chocolate at last.5. Pour the cookie dough over the brownie layer and cut into pieces.   OBS! I decided too only use the half brownie recipe but the whole cookie dough recipe.     /A very full and satisfied Emelie