Chunky monkey oatmeal
Imorse gjorde jag en utav de godaste frukostarna på länge. Det kanske inte ser mycket ut för världen, men alla smaker passade så bra tillsammans och det var supergott med tuggmotstånd i den mjuka gröten. Ni måste testa detta! INGREDIENSER 1 dl havregyn 2 dl vatten ½ banan1-2 msk kakaonibs 2 msk hackade valnötter1-2 msk kvarg/yogurt 1 tsk kakao 1 tsk sötning 1-2 msk jordnötssmör (+ eventuellt lite vatten) Koka havregrynsgröt som vanligt (1 dl havregryn + 2 dl vatten) på spisen eller i micron. Hacka bananen i små bitar och hacka även valnötterna. Gör en chokladsås genom att blanda kvarg, sötning och kakao. Gör även en jordnötssås genom att blanda 1 msk jordnötssmör med lite vatten tills en rinnigare konsistens. När havregrynsgröten är klar rör du ner hackad banan, valnötter och kakaonibs, men spara lite till topping. Toppa slutligen med chokladsåsen och jordnötssåsen samt lite banan och kakaonibs. INGREDIENTS 1 dl oats 2 dl water ½ banana 1-2 tbsp cocoanibs 2 tbsp chopped walnuts 1-2 tbsp quark/yogurt 1 tsp cocoa 1 tsp sweetner 1-2 tbsp peanutbutter (+ some water) Boil the oatmeal like normal (1dl oats + 2dl water) at the stove or in the microwave. Chop the banana and the walnuts into small pieces. Make a chocolatesauce by blending quark, sweetner and cocoa. Do the peanutbuttersauce by mixing the peanutbutter with some water until it’s loose. When the oatmeal is ready pour down the banana, walnuts and cocoanibs, but save some for topping and blend well. Put the chocolatesauce and peanutbuttersauce on top of the oatmeal together with the remaining banana, walnuts and cocoanibs. Johanna