Chokladtäckt chokladbollsröra
Imorse till frukost var jag inte sugen på något tillagat riktigt tillagat. Inga pannkakor, inga ugnsbakade gröter, inga mugcakes. Jag var bara sugen på att äta en geggig smetig röra. Och det är precis vad jag bestämde mig för att göra! Gjorde ett gammalt favoritrecept HÄR. Alltså, detta är såå gott! Tar chokladbollsröran till en helt ny nivå. Testa! INGREDIENSERchokladbollssmet1 dl kvarg/keso3 msk havregryn1 msk kakao2 msk kokosflingor½-1 msk sötning½ msk kallt kaffe (kan bytas ut mot mjölk)Chokladöverdrag½ banan (använd 2/3 om den är väldigt liten)1-2 tsk jordnötssmör1 msk kakaokokosflingor Blanda samman ingredienserna till chokladbollssmeten (om du använderkeso, mixa först keson med en stavmixer) och forma till en boll på en tallrik. Gör sedan chokladöverdraget genom att mosa bananen och blanda med jordnötssmör och kakao. Täck chokladbollssmeten med chokladöverdraget och häll till sist över kokosflingor. Servera exempelvis med hallon på sidan! CHOCOLATECOVERED CHOCOLATEBALLBATTERchocolateballbatter1 dl quark/yogurt/cottage cheese3 tbsp oats1-2 tbsp cacao2 tbsp coconutflakes½-1 tbsp sweetner½ tbsp cold coffee (can be substituted to milk)chocolatecover½ banana (if it’s small, use 2/3)1-2 tsp peanutbutter1 tbsp cacaococonutflakes Mix all the ingredients for the chocolateballbatter (if you’re using cottage cheese, mix it until smooth in a mixer before). Form the batter into a ball on a plate. Make the chocoaltecover by mashing the banana and blend with the other ingredients. Cover the chocolateballbatter with the chocolatecover and top with some coconutflakes. Serve with for example raspberries. Johanna