Chokladmousse på avokado

Igår gjorde jag en mycket enkel chokladmousse på avokado som efterätt som jag personligen tyckte blev supergod. Den är rätt mastig och mättande så den fungerar absolut som en del utav frukost eller som mellis. Ber om ursäkt för alla kassa mobilbilder, men kameran är död och den andra kameran i huset är ute på vift i vida världen.   INGREDIENSER (1 portion)½ avokado2-3 urkärnade dadlar1-2 msk kakao ca. 1 msk sötning 2 msk kvarg/yogurt1 äggvita   Mixa avokadon och dadlarna till en slät smet. Tillsätt kvarg, kakao och sötning och mixa samman. Tillsätt ev. lite vatten om smeten blir alldeles för tjock. Vispa äggvitan hårt till ett skum. Rör ner avokadoblandningen med äggvitan och rör om. Ställ in i frysen cirka 15-20 minuter innan servering. Rekommenderar att servera med hallon och kanske kokosgrädde om man vill lyxa till det ordentligt.   CHOCOLATEMOUSSE ON AVOCADO (1 portion)½ avocado2-3 pitted dates1-2 tbsp cocoaabout 1 tbsp sweetner2 tbsp quark/greek yogurt1 eggwhite    Mix the avocado and the dates to a smooth batter in a mixer. Add the quark/yogurt, cocoa and sweetner and mix it together. If the batter is too thick, add some water. Whisk the eggwhite until fluffy and pour down the avocado batter. Put in freezer for about 15-20 minutes before servering. I recommend to serve with raspberries and maybe coconutcream if you want to.      Johanna