Chokladkaka
För ett tag sedan gjorde Johanna en chokladkaka som jag bara var tvungen att pröva. Det blev riktigt grymt tillsammans med varma hallon! Jag gjorde dock bara halva satsen (därför den är så tunn) men jag lägger upp receptet för en hel och rekommenderad sats. INGREDIENSER: - 1 ½ dl kvarg/yoghurt (jag valde yoghurt) - 1 dl mjölk - 1 ägg - 1 ½ dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl) - 1 tsk bakpulver -½-1 dl kakao (beror på hur stark chokladsmak man gillar) - ca. 1 dl sötning (stevia, honung, agave eller så kan man minska sötningen och mosa ner en banan, jag valde vanligt socker)- Valfritt: ½ dl kokosflingor, nån/några matskedar jordnötssmör, vaniljsocker/vaniljpulver, hackade nötter. (jag valde kokosflingor) 1. Blanda alla torra ingredienser separat i en bunke.2. Rör ner de blöta ingredienserna 3. Smöra/olja en form och ströa antingen med ströbröd eller kokosflingor. Häll ner smeten i bakformen och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter 4. Låt svalna lite innan du skär upp i cirka sex bitar. INGREDIENTS: - 1 ½ dl quark/yoghurt (I chosed yoghurt) - 1 dl milk - 1 egg - 1 ½ dl oats - 1 tsk baking powder -½-1 dl cocoa - ca. 1 dl sweetening (stevia, honey, agave, banana)- If you want: ½ dl coconut flakes, peanut butter, vanilla sugar, nuts. (I chosed coconut flakes) 1. Mix all of the dry ingredients2. Add the rest of the ingredients3. Put it in the mittle of the oven on 200C for about 15-20 minutes. Emelie