Chokladglass
Jag älskar glass och jag äter oftast hellre glass framför chips/godis eller liknande. Idag blev jag sugen på glass så bestämde mig för att slänga ihop en av vad vi hade hemma. Den blev supergod. Fryst banan använder jag alltid i mina hemmagjorda glassar, bästa "basen" som finns verkligen! INGREDIENSER (1 portion)1 ½ dl keso eller kvarg1-2 msk kakao½ tsk kaffepulver (kan uteslutas)½ fryst banan1 msk sötning1 krm vaniljpulver/1 tsk vaniljsocker2 msk kokosflingorHallon och kokosflingor till garnering Blanda keso i en mixer eller med en handmixer till en slät smet (använder du kvarg behövs inte detta). Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Sätt in i frysen ungefär 1 timme (kan behövas lite längre) och rör om då och då i skålen. Servera med hallon och kokosflingor CHOCOLATE ICE-CREAM (1 portion)1 ½ dl cottage cheese or quark1-2 tbsp cocoa½ tsp coffee powder (optional)½ frozen banana1 tbsp sweetner1 pinch of vanillapowder or 1 tsp vanillasugar2 tbsp coconutflakesRaspberries and coconutflakes for topping Mix cottage cheese in a mixer until smooth (if using quark it's not necessary). Add the rest of the ingredients and mix to a smooth batter. Put in the freezer for about 1 hour (might have to be a bit longer). Stirr now and then. Serve with raspberries and coconutflakes on top! Johanna