Chokladbollstårta

Här har ni kanske världens enklaste tårta som dessutom är riktigt smarrig. Det är helt enkelt chokladbollar i tårtvariant! Det är den perfekta tårtan för barnkalas (men den fungerar faktiskt alldeles utmärkt för 8st 18-åriga tjejer också) eller bara när du vill slänga ihop en snabb fika/dessert och bjuda på, men kanske vill lyxa till det lite mer än vanliga chokladbollar. Receptet kommer från Jennys fina matblogg.   INGREDIENSER (ca. 6-8 personer)300 gram smör11-12 dl havregryn1 dl kallt kaffe3 msk vaniljsocker4 dl strösocker5-8 msk kakao (beroende på hur stark du vill ha tårtan)Garnering : kokos eller pärlsocker   Tärna ner smöret, och sockret i en skål. Ta fram elvispen (eller en matbredare) och vänd ner havregryn, vaniljsocker valfrimängd kakao och till sist kaffet.  Vispa sedan allt till en härlig chokladdeg, vill du inte ha några stora bitar av havregrynen vispar du lite längre. En smaksak. Ta fram ett fat och forma till en tårta, jag gjorde ungefär  som en prinsesstårta brukar se ut. Garnera med pärlsocker och kokos.Ställ svalt till servering, gäran ett par timmar innan den ska serveras.   CHOCOLATEBALLCAKE (6-8 portions) 300g butter11-12 dl oatmeal1 dl cold coffee3 tablespoons vanilla sugar4 dl sugar5-8 tbsp cocoa powder (depending on how strong you want the cake)Topping: coconut or pearlsugar   Cut the butter into smaller pieces. Pour down into a blender together with the rest of the ingredients except the coffe, add the coffe progressively. How long you mix depends on how smooth you want the batter to be. Shape into a cake on a plate. Garnish with pearlsugar or coconut. Set cool for a few hours before it is served.   Johanna och Emelie