Chokladbollsmugcake m. frosting

Som jag skrev på instagram älskar jag mugcakes. Jag skrollade igenom vårt arkiv för att finna inspiration till en ny variant och då hittade jag ett gammalt recept på chokladbollsröra med chokladtäcke (HÄR). Jag minns hur god jag tyckte den var så gjorde om receptet i mugcake-variant. Resultatet blev superbra, den var delikat! INGREDIENSER (1 portion) Chokladbollsmugcake 3/4 dl havregryn 1 äggvita 3 msk mjölk 1 msk kvarg/yogurt 1 msk kakao 2 msk kokosflingor ca. 1 msk sötning ½ tsk kaffepulver frosting 2 msk kvarg1 tsk mjölk 1 tsk kakao 1 tsk sötning 1 krm kaffepulver kokosflingor   Blanda alla ingredienser till mugcaken i en skål. Häll ner smeten i en kopp och kör in i micron på full effekt cirka 1 ½ minut. Vänd upp&ned på koppen på en tallrik så mugcaken faller ur. Gör frostingen genom att blanda alla ingredienser utom kokosflingorna. Täck mugcaken med frostingen och toppa till sist med kokosflingor.   CHOCOLATEBALLMUGCAKE W. FROSTING (1 portion) Chocolateballmugcake ¾ dl oats 1 eggwhite 3 tbsp milk 1 tbsp quark/yogurt 1 tbsp cocoa 2 tbsp coconutflakes about 1 tbsp sweetner ½ tsp coffeepowder frosting 2 tbsp quark1 tsp milk 1 tsp cocoa 1 tsp sweetner 1 pinch coffeepowder coconutflakes   Mix all the ingredients for the mugcake in a bowl. Pour the batter into a cup and put in the microwave at maximum heat for about 1 ½ minute. Turn the cup upside-down on a plate so the mugcake falls out. Combine all the ingredients for the frosting except the coconutflakes together and spread the frosting on the mugcake. Finally, spread some coconutflakes on top.     Johanna