Choklad och bananglass

Vem är inte sugen på glass på sommaren? Här är ett recept som både är gott, läskande och samtidigt mättande så det passar utmärkt som mellis tillexempel. Fryst banan som bas i hemmagjord glass är BÄST. Ger en bra krämighet och sötma till glassen, supergott!    INGREDIENSER (1 portion)1 fryst banan2 msk kvarg/yogurt1 msk kokosmjölk - den tjocka delen (kan bytas ut mot kvarg/yogurt)1 ½ msk kakao4-5 droppar flytande stevia med chokladsmak eller 1-2 tsk annan sötning2 msk kokosflingorkokosflingor, kakaonibs och jordnötssmör till topping   Mixa alla ingredienser utom topping i en mixer till en krämig blandning. Häll ner smeten i en skål och ställ in i frysen cirka 10-15 minuter. Toppa med jordnötssås (jordnötssmör + vatten blandat tills rinnig konsistens), kakaonibs och kokosflingor   CHOCOLATE&BANANA ICE-CREAM (1 portion)1 frozen banana2 tbsp quark/yogurt1 tbsp coconutmilk - the thick part (can be substituted to quark/yogurt)1 ½ tbsp cocoa4-5 drops of stevia with chocolatetaste or 1-2 tsp of other sweetner2 tbsp coconutflakescoconutflakes, cacaonibs and peanutbutter for topping   Mix all the ingredients except the topping in a mixer and blend until creamy. Pour down into a bowl and put in freezer for about 10-15 minutes. Top with peanutbuttersauce (peanutbutter + water until runny), cocoanibs and coconutflakes.     Johanna