Choklad och banan proteinmugcake

Efter en lång och härlig powerwalk åt jag denna supergoda mugcake till frukost. Det är en kombination utav protein och snabba kolhydrater vilket är bra efter träning. Betydligt mycket godare och roligare än att bara dricka en proteinshake och äta en banan på sidan om!    INGREDIENSER  1 skopa WHEY choklad proteinpulver (30g) 1 äggvita/1 ägg 1 msk havregryn ½ mosad banan 1 msk kakao 1 tsk kanel 1 krm bakpulver 1 msk kvarg/turkisk yogurt/grekisk yogurt 1 msk vatten   Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan de blöta och rör om till en slät smet. Häll ner smeten i en stor kopp. Ställ in koppen i micron och kör på högsta effekt cirka 1½-2 minuter. Ta ut koppen och låt svalna av lite, dra med en sked/kniv längst kanterna så att mugcaken släpper från koppen. Vänd sedan koppen upp och ner på en tallrik så mugcaken faller ur. Servera med valfri topping.   CHOCOLATE & BANANA PROTEINMUGCAKE30g chocolate WHEY protein powder1 eggwhite / 1 egg1 tbsp oats½ mashed banana1 tbsp cocoa1 tsp cinnamon1 pinch baking powder1 tbsp quark/yogurt1 tbsp water   Mix all the dry ingredients in a bowl. Pour down the wet and blend until smooth. Pour down the batter into a large cup. Put the cup in the microwave for 1-2 minutes at maximum heat. Take out the cup and let cool down a bit. Drag a spoon/fork along the edges of the mugcake so it realeses a bit from the cup. Turn the cup upside down on a plate so the mugcake falls out. Serve with optional topping.   Johanna