Chocolate peanutbuttercup cake
Åh denna frukost satt riktigt fint i magen! Underbar kombination av choklad och jordnötssmör, blev som en riktigt stor peanutbuttercup. MUMS! INGREDIENSER (1 portion) 3 msk havregryn 1 stor msk jordnötssmör 2 msk kvarg/turkisk yogurt/grekisk yogurt/yogurt Fyllning ½ stor banan 1 msk jordnötssmör eller kvarg ½ msk kakao Hackade jordnötter (kan uteslutas) Blanda samman kvargen och jordnötssmöret för botten till en smet, häll i lite vatten om det blir för tjockt. Häll ner havregrynet och blanda samman till en fast smet. Fördela smeten en liten pajform (10-11cm i diameter) genom att lägga som en boll i mitten och trycka ut mot kanterna med fingrarna. Gör den inte för tunn, då kan den gå sönder när du tar ut den. Grädda antingen i ugnen 10 minuter på 180 grader (effektivt om du vill göra flera stycken) eller sätt in i micron på full effekt i ca. 2 minuter. Gör under tiden fyllningen genom att mosa bananen och blanda med övriga ingredienser och kör i micron 10-20 sekunder. När degen i formen är klar i micron/ugnen flyttar du den och häller ner fyllningen. Redo att ätas! INGREDIENTS (1 portion) 3 tbsp oats 1 big tbsp peanutbutter 2 tbsp quark/Turkish yogurt/greek yogurt/yogurt Filling ½ big banana 1 tbsp quark or peanutbutter ½ tbsp. Cocoa Chopped peanuts (optional) Mix the quark/yogurt and the peanutbutter for the bottom to a batter, add some water if it's too thick. Pour down the oats and mix it all together. Spread the batter in a small ovensafe form (about 10-11 cm in diameter) but don’t make it too thin because it could break. Bake in oven for about 10 minutes at 180 degrees celcius (effective if you want to make many) or put in the microwave at full effect for about 2 minutes. Meanwhile, make the filling by mashing the banana and mix with the other ingredients, put in microwave for about 10-20 seconds. Remove the batter from the pieform when it’s ready and pour down the filling. Ready to be enjoyed! Johanna