CHOCOLATE CHIP COOKIE

Till mellis idag blev det en STOR cookie! Såg en bild på instagram på någon som gjort en sådan och kände för att pröva på en variant med utgångspunkt från lite tidigare cookie-recept (pannkakor och ugnsbakad gröt). Den blev supergod och passar super som mellis. Åh, pröva mina vänner. INGREDIENSER ½ dl + 1 msk havregryn 2 msk kvarg/yogurt 1 rågad msk jordnötssmör ½ tsk bakpulver 1 msk sötning ½ msk mjölk ca. 1 msk kakaonibs (alternativt hackad mörk choklad/nötter/gojibär/torkad frukt..) Blanda samman alla ingredienser utom kakaonibsen i en skål (smeten blir väldigt tjock och klibbig). Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt till en rund cirkel som en kaka och tryck sedan ner kakaonibsen i kakan. Grädda cirka 10 minuter på 200 grader och låt svalna av något. INGREDIENTS ½ dl + 1 tbsp oats 2 tbsp quark/yogurt 1 heaped tbsp peanutbutter ½ tsp bakingpowder 1 tbsp. sweetner ½ tbsp milk about 1 tbsp cocoanibs (or chopped dark chocolate/nuts/gojiberries/dried fruit..) Mix all the ingredients except the cocoanibs in a bowl (the batter gets very thick). Form the dough to a cookie on a baking sheet and press down the cocoanibs. Bake in oven for about 10 minutes at 200 degrees celcius and let cool down a bit.   Johanna