Chocolate chip chickpeas cookies
Dessa kakor ser ju ut som vilka cookies som helst, men det finns en hemlighet. Dessa små godingar innehåller nämligen kikärtor! För tio minuter sen hade jag nog skrattat med er, men nu måste jag tyvärr äta upp min hatt. Det är verkligen möjligt att baka med dessa, och det smakar fortfarande gott. Men hemligheten är att inte förvänta sig ett sockrigt fredagsmys utan mer ett kaffe/mellissnacks och det allra viktigaste: att kikärtorna mixas väl och helt klumpfritt. Det är lite klurigt att få till det och blir det inte jättebra första gången så tveka inte att pröva igen, ta mer av det ena och mindre av det andra. Receptet nedan har jag nämligen hittat på själv så det är bara testat en gång! Jag själv tyckte att de var goda, men om du är väldigt sötkänslig i smaken bör du ta det högst angivna på det "sockriga" eller kanske utöka lite till. Chocolate chip chickpeas cookies1 burk kikärtor (cirka 230g avrunenn vikt)4-5 msk jordnötssmör/mandelsmör/hasselnötssmör3-4 msk havregryn1 tsk bakpulver1 tsk salt2 tsk vaniljsocker/vaniljpulver3-4 msk stevia/honung (beroende på hur sötkänslig du är i smaken)1,5 msk kokosoljaEv. 1st banan (Jag hade ingen hemma men tror att det skulle funka riktigt bra ihop)Hackad chokladHackade hasselnötter 1. Mixa kikärtorna till en slät smet i en mixer2. Tillsätt alla övriga ingredienser. 3. Klicka ut till kakor på en plåt och tryck i hackad choklad och hasselnötter. Kakorna sväller inte direkt något i ugnen, de behåller samma form som när du stoppar in de.4. Grädda på 200 grader i 15-20 minuter Johanna