Cauliflower fried rice with chicken

Jag har varit i Thailand 3 gånger och varje gång har jag i princip levt på fried rice with chicken (and cashewnuts). Det var (och kanske fortfarnade är) garanterat en utav mina favoriträtter. Så när jag kom över ett recept på internet om blomkolsris slog det mig direkt att pröva göra den rätten utav det. Nog för att det aldrig smakar som i Thailand (hallå hur gör ni!? förutom alla dl socker!?) så vart det verkligen supergott. En perfekt lunch som jag starkt rekommenderar.   INGREDIENSER (4 portioner) ca. 650g kyckling 1 normalstort blomkolshuvud 1 gul lök 1 stor morot 1 ½ dl frysta ärter eller broccoli 2-3 vitlöksklyftor 1-2 krm ingefära eller 1-2 msk finhackad färsk ingefära 2 msk soja ½ msk olja 2 ägg Salt och peppar eller andra kryddor efter smak valfritt: sambal oelek efter smak Lime cashewnötter/jordnötter   Börja med att hacka kycklingen i små bitar. Riv sedan blomkolshuvudet antingen i rivjärn eller i en matbredare tills det blir som ris. Scrambla äggen i en stekpanna och lägg sedan åt sidan. Hacka löken och vitlöksklyftorna och stek tillsammans i stekpannan på medelhög/hög värme i olja. Hacka morötterna och häll ner i pannan tillsammans med ärtor/broccoli tills de mjuknat. Du kan självklart tillsätta andra grönsaker eller byta ut utöver receptet, jag hade t.ex. även i tomat och kantareller. Rör ner kyckling, blomkolsris och scrambled eggs. Häll därefter i soja, olja, kryddor och ingefära (samt sambal om du vill ha det i). Rör om och stek i ungefär 5 minuter tills alla ingredienser är genomvarma. Servera med limeklyftor som pressas över och strö över cashewnötter eller jordnötter om du vill!   INGREDIENTS (4 portions) about 650g chicken 1 normal sized cauliflower head 1 onion 1 big carrot 1 ½ dl frozen peas or broccoli 2-3 gloves of garlic 1-2 pinch ginger or 1-2 tbsp minced ginger 2 tbsp soy ½ tbsp. oil 2 eggs salt, pepper and other seasonings of choice optional: sambal oelek/red curry paste Lime cashewnuts/peanuts   Start by cutting the chicken into smaller pieces. Shred the cauliflower in a blender or grater until it becomes like rice. Scramble the eggs in a fryingpan and set aside. Chop the onion and garlic and fry together in oil in the pan. Chop the carrot and pour down in the pan together with peas/broccoli and fry until softened. Ofcourse you can add other vegetables or change the ones from the recipe, I for example added tomatoes and mushrooms. Add oil, soy, ginger, seasonings and sambal if you want to. Stirr for about 5 minutes until everything is warm. Serve with lime that you press over the fried rice and cashewnuts/peanuts if wanted.   Johanna