Carrotcake breakfastbar

Gjorde en ny variant på frukostbar/kaka imorse. Dessa är så enkla att göra och går dessutom fort! Man kan också göra baren kvällen innan och äta på t.ex. jobbet/i skolan eller göra och ta med sig i farten och äta på bussen (Dock uppmanar jag er att ta den lilla extra tiden att äta frukost i lugn och ro, så underbart alltså).    INGREDIENSER1 dl havregryn2-3 msk vaniljyogurt (alternativt kvarg m. vaniljpulver)1 tsk kanel1 krm kardemumma1 tsk sötning1 krm bakpulver1 liten morot.    Blanda samman alla ingredienser utom moroten till en "deg". Placera hälften av degen på ett oljat bakplåtspapper eller i en liten oljad bakform. Grovriv moroten och lägg ovanpå smeten. Fördela resterande smet ovanpå så att det täcker. Grädda antingen i ugnen cirka 10 minuter på 200 grader eller kör in i micron cirka 2 minuter på full effekt. Servera med valfritt, som t.ex. lite mer vaniljyogurt/vaniljkvarg   INGREDIENTS1 dl oats2-3 tbsp vanillayogurt (or quark/greek yogurt vanillapowder)1 tsp cinnamonpinch cardamom1 tsp sweetnerpinch bakingpowder1 small carrot   combine the ingredients besides the carrot. Press out half of the batter on a greased baking paper or in a small greased baking form. Grate the carrot and put on top of the batter. Cover the carrot with the rest of the batter on top. Bake in oven for 10 minutes at 200 degrees celcius or in the microwave for about 2 minutes at full effect. Serve with optional, for example more vanillayogurt/vanillaquark   Johanna