Bruschetta och caprese
Hej hörrni!Ikväll har jag haft en fantastisk lill-lördag. Min fina vän Ida fyller år på fredag, och är dessutom en av dem sju personer från hela Sverige som fått internship på KPMG till hösten, så vi dubbelfirade henne med en överraskningsmiddag! Vi gjorde en supergod trerätters, men jag tänkte börja med att bara dela med mig utav förrätten som bestod utav bruschetta och caprese. Väldigt snabb, smidig och enkel förrätt som samtidigt ser - och är - väldigt fräsch och god ut. Emelie har tidigare lagt upp receptet på Caprese HÄR, men jag delar med mig utav det igen!CAPRESE (4 personer)4st tomater2st mozarellasaltpepparbalsamico / balsamvinägerOlivoljaca. 1/2-1 kruka basilikaSkär tomat och mozarella i tunna skivor. Varva tillsammans med basilikablad. Ringla över olivolja och balsamico. Strö över salt och peppar BRUSCHETTA (4 personer)4 skivor bröd1 vitlöksklyfta1/2 dl olivolja4 tomater1/2 kruka basilikasalt och svartpepparSätt ugnen på 250°C.Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Strimla basilikan och blanda ihop med tomaterna. Ringla över några droppar av olivoljan och smaka av med salt och peppar.Grilla brödskivorna i på ett galler i övre delen av ugnen eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök. Droppa över lite olivolja. Fördela tomaterna på de nyrostade brödskivorna.