Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Brownietårta med hallonmousse

Eftersom det är farsdag gjorde jag denna härliga tårta till min käre pappa, som jag även bjöd familjen på. Receptet var något helt annorlunda och nytt som en av våra klasskompisar tipsade om. Kan verkligen säga att resultatet blev toppen och det smakade himmelskt. Grundreceptet hittar du här som jag ändrade lite på.     Recept, Brownietårta med hallonDu behöver: browniebotten 120 g mörk choklad 100 g smör 2 1/2 dl socker 2 ägg 1 1/2 msk vaniljsocker 1 krm salt 1 1/2 dl vetemjöl smör till formen Hallonmousse 1 paket frysta, tinade hallon (à 250 g) 6 gelatinblad 2 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde Gradering cirka 2 dl vispgrädde färska hallon Sätt ugnen på 175 grader. Brownien: Bryt chokladen i bitar och smält den med smöret i ett vattenbad. Ta bort den smälta chokladen och smöret från värmen. Tillsätt socker och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Häll i mjölet.  Smör en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Sätt bakplåtspapper i botten. Häll sedan smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 30 min. Låt svalna innan du tillsätter hallonmoussen! Gör hallonmoussen, mixa hallon med stavmixer. Passera sedan hallonen i en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpuren med gelatinbladen. Blöt först bladen 5 min i kallt vatten. Ta sedan bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.  Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i hallonpuren.  Bred hallonmoussen över browniebotten och låt formens kant sitta kvar. Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.  Till servering, lossa tårtan ut formen och lägg tårtan på ett fat. Garnera med spritsad grädde och färska hallon. Sofie  

Föregående inlägg

08.48

Nästa inlägg

Godkväll!

Till bloggens startsida

foodporn