Browniecheesecake
Denna kaka kanske inte verkar speciellt märkvärdigt för det mänskliga ögat, men detta var något helt fantastiskt gott. Löser alla chokladcravings och mycket därtill. Den är så smarr att den kan ätas som frukost, mellis eller kvällis, som fika eller som gotte framför favoritfilmen. SO-FREAKIN-GOOD! INGREDIENSER 3 msk mjöl 1 msk kakao 1 tsk kaffepulver (kan uteslutas) ¼ tsk bakpulver 1 krm bikarbonat ½ dl + 1 msk kvarg/yogurt1 msk sötning Cheesecakelager 1 msk cream cheese 1 msk kvarg/yogurt 1-2 tsk mjölk valfritt: 1 tsk sötning Kakaonibs Sätt ugnen på 200 grader. Olja/smöra och bröa en liten bakform (alt. gör en egen utav folie). Blanda de torra ingredienserna till brownielagret i en skål och rör sedan ner de blöta. Häll ner browniesmeten i formen. Gör cheesecakelagret genom att blanda alla ingredienser utom kakaonibsen. Häll smeten över brownielagret och försök fördela jämnt. Häll över kakaonibsen och tryck ner dem lite så att de fastnar. Grädda i ugnen cirka 10-15 minuter. Låt svalna av lite innan du äter, speciellt om du ska lyfta den ur bakformen! INGREDIENTS3 tbs flour 1 tbs cocoa 1 tsp coffeepowder (can be omited) 1/4 tsp baking powder 1 pinch baking soda½ dl + 1 tbsp quark/yogurt 1 tbsp sweetner Cheesecakelayer 1 tbsp cream cheese 1 tbs quark/yogurt 1-2 tsp milkoptional: 1 tsp sweetner Cocoanibs Put oven to 200 degrees celcius. Grease a small bakingform (or make one your own with folie). Mix the dry ingredients for the brownielayer in a bowl and pour down the wet, stir well. Pour the browniebatter into a small bakingform, Make the cheesecakelayer by blending all the ingredients expect the cacaonibs. Pour the cream over the brownielayer and spread evenly. Put cacaonibs on top and push them down a bit so they stick. Bake in oven for 10-15 minutes. Let cool down a bit before eating, especially if you intend to lift it out of the bakingform. Johanna