Blomkålspizza

Längst hela instagram och massor utav bloggar cirkulerar detta nya sätt att göra pizza på – med blomkål som bas! Jag har velat testa detta hur länge som helst, så en ruggig fredagskväll som denna fick det allt sättas i verket. Den blev över mina förväntningar, personligen tyckte jag att den var riktigt god!    INGREDIENSER PIZZABOTTEN 1/4-½ blomkålshuvud (beroende på hur stor den är) 1 ägg ½ mozarella light 1 vitlöksklyfta Basilika, oregano, salt och peppar Valfri fyllning till pizzan (Jag använde passerade tomater, skinka, oreganokrydda, keso)   1. Sätt ugnen på 220 C. 2. Riv blomkålen på den fina sidna på ett rivjärn. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Finriv även mozarellabollen på rivjärnet.3. Mixa samman alla ingredienser i en skål4. Bred ut smeten på en plåt med oljat bakplåtspapper och tryck ut den till en tunn pizzabotten. 5. Grädda i ugnen tills den fått färg, ca. 15-20 minuter6. Ta ut ur ugnen och lägg sedan på den valfria fyllningen, släng in ytterligare ett tag i ugnen (ca. 10 minuter) så att fyllningen får lite färg och blir varm, t.ex. tills osten har smält om du har det.   Johanna