Blåbärspaj med lime

I somras plockade vi supermycket blåbär som vi fryst in, så i helgen gjorde vi en riktigt smarrig blåbärspaj utav dessa! Vi spetsade till pajen med lite lime vilket blev supergott.   INGREDIENSER Pajdeg150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/4 dl kallt vatten Fyllning4-5 dl blåbär 1 msk potatismjöl 2 msk strösocker ½ lime 1 ägg till pensling    1. Värm ugnen till 225 grader. Mixa smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet, arbeta ihop pajdegen och lägg den i plastfilm i kylen i en timme. 2. Kavla ut degen. Klä en pajform med den, men spara lite till gallret. Nagga bottnen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. 3. Fördela blåbär i pajskalet. Blanda socker och potatismjöl och strö över. Riv skalet från ½ limen och strö över bären, kläm över lite saft också.4. Sporra remsor av resterande pajdeg och lägg dem som ett galler över. Pensla med ägg och grädda klart, cirka 10 minuter. 5. Servera din blåbärspaj ljummen med lite glass eller vaniljsås.   BLUEBERRYPIE WITH LIMEPiedough150g butter3 ½ dl flour1/4 dl cold waterFilling4-5dl blueberries1 tbsp potatoeflour2 tbsp sugar½ lime1 egg   1. Put oven to 225 degrees celcius. Combine butter and flour to crumble. Add the water and knead until you have a firm batter. Put in the fridge for a while2. Press out the batter in a pieform, but save some for the topping "vent". prick the bottom. Bake in oven for about 10 minutes.3. Pour the blueberries at the bottom of the pie. Mix sugar and potatoeflour and pour over the blueberries. Tear the ½ lime and pour the shell over the blueberries. Squeeze out some juice over aswell.4. Spur tripes of the remaining piedough and put like a vent on top of the blueberries. Brush with the egg and bake in oven for about 10 more minutes.5. Serve with vanilla ice-cream or custard   Johanna