Blåbärskokosmugcake

Ber om ursäkt för min dåliga uppdatering de senaste dagarna! Har haft flera inlägg i arkivet men kamerasladden har varit borta så bilderna har inte kunnat hamna på plats. Imorse gjorde jag iallafall denna utsökta mugcake till frukost som verkligen var supergod!    INGREDIENSER (1 portion)1/3 dl kokosmjöl½ tsk bakpulver3 msk kvarg2 msk mjölk1 äggvita1 msk kokosflingor2-3 tsk sötningca. ½ dl blåbärtopping2-3 msk vaniljyogurt2-3 msk varma blåbär   Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan de blöta ingredienserna. Tillsätt till sist blåbären. Häll ner i en stor kopp och kör i full effekt cirka 3 minuter (mer/mindre beroende på micro). Låt svalna av innan du flyttar den från koppen så att den hinner bli fastare. Servera med förslagsvis toppingen nämnt ovan   FLUFFY COCONUTMUGCAKE (1 portion)1/3 dl coconutflour½ tsp bakingpowder3 tbsp quark2 tbsp milk1 eggwhite1 tbsp coconutflakes2-3 tsp sweetnerabout ½ dl blueberriestopping2-3 tbsp vanillayogurt2-3 tbsp warm blueberries Combine the dry ingredients in a bowl. Add the wet and mix until smooth. then add the blueberries. Pour down the batter into a big cup and put in the microwave at full effect for about 3 minutes (more/less depending on microwave). Let the mugcake cool down a bit before removing from the cup (it will become firmer once cold) Serve with for example the topping mentioned above.   Johanna