Banan&choklad mugcake

Dagens frukost blev inspirerad från arkivet och ett utav emelies recept HÄR. Det blev en riktigt bra start på denna soliga dag, supergott!   INGREDIENSER (1 portion)1 dl havregryn1 banan 1 ½ msk mjölk1-2 msk kakao1 ägg/1 äggvita1 krm bakpulvervalfritt: sötning om man tycker det behövs   Blanda havregryn, mjölk, kakao, bakpulver och ägg i en skål. Mosa 3/4 av bananen och rör ner i skålen. Ta en kopp (jag hade en väldigt stor kopp därför ser min något platt ut) och fyll med hälften utav smeten. Hacka resterande 1/4 banan i bananpengar och lägg ner i koppen och häll på resten av chokladsmeten. Kör på full effekt i micron 1-2 minuter, vänd sedan upp och ner på koppen på en tallrik så mugcaken faller ur. Ät som den är eller med valfri topping, jag hade en sås gjord på kvarg+kakao+sötning samt kakaonibs och lite banan.    BANANA&CHOCOLATE MUGCAKE (1 portion)1 dl oats 1 banana1 ½ tbsp milk1-2 tbsp cacao1 egg/1 eggwhite1 krm bakpulveroptional: sweetner if required.    Mix the oats, milk, cacao, bakingpowder and egg in a bowl. Mash 3/4 of the banana and pour down in the bowl. Take a cup (Mine was very large that's why the mugcake looks a bit flat) and fill half of it with the batter. Chop the rest of the 1/4 banana into smaller slicez and put in the cup, pour the rest of the chocolatebatter on top. Bake on full effect in the microwave for 1-2 minutes, then turn the cup upside-down on a plate so the mugcake falls out. Eat as it is or with optional topping. I had a sauce made of quark+cacao+sweetner, some cacaonibs and banana.    Johanna