Bananasplitgröt

Bananasplit-varianter har gjorts i många olika former här på bloggen. Bananer toppade med massa härligheter, som pannkakor, som frukostbägare och nu även i grötform! Vi har fått förfrågningar på roligare topping eller varianter på gröt och här har ni som undrat en riktigt god variant, hoppas att det smakar!   INGREDIENSER (1 portion)Banangröt1 dl fiberhavregryn2 ½ dl vatten½ bananVaniljsås2-3 msk kvarg/yogurt1 krm vaniljpulver1 tsk sötningChokladsås2-3 msk kvarg3-4 droppar stevia med chokladsmak eller 1 tsk sötningca. 1 msk kakao   Hacka bananen i mindre bitar och blanda i en bunke/kastrull tillsammans med havregrynen och vattnet. Koka som vanligt i micron eller på spisen. Under tiden blanda vaniljsåsen och chokladsåsen i separata skålar. Toppa banangröten med såserna och gärna tillsammans med kakaonibs, kokosflingor och ett hallon!   BANANASPLIT OATMEAL (1 portion)Bananaoatmeal1 dl oats2 ½ dl water½ bananavanillasauce2-3 tbsp quark/yogurt1 pinch vanillapowder1 tsp sweetnerchocolatesauce2-3 tbsp quark/yogurt3-4 drops of stevia with chocolatetaste or 1 tsp sweetnerabout 1 tbsp cacao   Cut the banana into smaller pieces and blend with the water and oats in a bowl/saucepan. Cook like normal on the stove or in the microwave. Meanwhile cooking, make the toppings by blendning the ingredients in different bowls. Top the oatmeal with the sauces and if you want some cacaonibs, coconutflakes and a raspberry   Johanna