Bananasplit med kokosgrädde och chokladkräm

Ta 1 banan och dela på längden. Toppa med chokladkräm och kokosgrädde samt hallon, kakaonibs och kokosflingor. Eller andra toppingar av eget val. Denna goding passar utmärkt som frukost, mellis, kvällis eller dessert!   CHOKLADKRÄM1 dl kvarg/yogurt1 msk kakao ca. 1 tsk sötning eller ca. 4 droppar flytande stevia med chokladsmak1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)lite kaffepulver (kan uteslutas) Blanda samman ingredienserna till en kräm.    KOKOSGRÄDDE ca. 1 dl kokosmjölkValfritt: smaksättningar som t.ex. kakao, carob, vaniljpulver, sötning, mesquite osv..   Ställ in en burk med kokosmjölk i kylen över natten. På morgonen har kokosmjölken tjocknat till en vit kräm, gröp ur ungefär 1 dl och häll ner i en bunke. Luckra upp kokosmjölken lite med en gaffel och vispa sedan till grädde med en elvisp. Smaksätt grädden om ni vill med olika smaksättningar eller ät den precis som den är. Grädden passar utmärkt till desserter som t.ex. kladdkaka eller andra tårtor/kakor, till ugnsbakade gröter, till frukt/fruktsallader och bär, mugcakes, pannkakor/plättar/våfflor, till glass och mycket mer.    ENGLISH VERSIONTake 1 banana and cut lenghtwise. Top with the chocolatesauce, coconutcream, raspberries, coconutflakes and cocoanibs or other toppings of choice. This delicious thing works perfectly as breakfast, snack, healthy dessert etc.   CHOCOLATSAUCE1 dl quark/yogurt1 tbsp cacaoabout 1 tsp sweetner or about 4 drops liquid stevia with chocolatetaste1 pinch vanillapowder (can be omited)some coffeepowder (can be omited)   Mix all the ingredients together to a cream. Omit the coffee and vanilla if you don't like to have it.   COCONUTCREAMabout 1 dl coconutmilkoptional: flavouring like for example cacao, carob, vanillapowder, sweetner, mesquite and so on.    Put a can of coconutmilk in the fridge overnight. In the morning the milk has become thick, scoop out about 1 dl and pour down in a bowl. Use a fork to loose up a bit then beat with a electrical whisker to cream. If you want to, you can flavour the cream with different flavourings but it's really good just as it is. The cream is perfect for desserts like for example chocolatecakes or other cakes, for ovenbaked oatmeals, fruit/fruitsallads or berries, mugcakes, pancakes/waffles, for ice-cream and much more!      Johanna