Baked breakfastbar med chokladfyllning

Åh alltså denna frukostbar är helt fantastisk! Den går att kombinera i alla möjliga olika smaksättningar och alla blir så himla goda. Har gjort två tidigare, en äppelvariant HÄR och en snickersvariant HÄR. Vet redan vad nästa variant ska bli.. spännande!   INGREDIENSER 2 msk havregryn 2 msk valfritt mjöl ¼ tsk bakpulver 1-2 krm vaniljpulver/1-2 tsk vaniljsocker 1 msk mosad banan (kan bytas ut mot 1 msk kvarg men öka då på sötman) 2 msk kvarg  1-2 tsk sötning Fyllning ½ banan 1 msk jordnötssmör ½ msk kakao Blanda havregryn, bakpulver, mjöl, sötning och vaniljpulver tillsammans. Häll ner mosad banan och kvarg, blanda tills du får en kletig smet. Smöra/olja en liten bakform. Dela upp smeten i två och smeta ut den ena i bakformen men gör den inte för tunt. Mosa bananen till fyllningen och blanda med jordnötssmöret och kakaon till en chokladsås. Fördela chokladsåsen jämnt över lagret i formen och fördela sedan resterande havregrynsmet över fyllningen och forma så att det täcker. Grädda ca. 10-15  minuter på 200 grader. Låt baren svalna lite innan den äts  (speciellt om du ska lyfta den ur formen så måste den få stelna lite)    BAKED BREAKFASTBAR WITH CHOCOLATEFILLING 2 tbsp oats 2 tbsp optional flour ¼ tsp bakingpowder 1-2 pinch of vanillapowder/1-2 tsp vanillasugar 1 tbsp mashed banana (can be substituted to quark/greek yogurt but then add more sweetner) 2 tbsp quark/greek yogurt 1-2 tsp sweetner Filling ½ banana 1 tbsp peanutbutter ½ tbsp cacao   Mix oats, bakingpowder, flour, sweetner and vanillapowder together. Pour down mashed banana and quark/greek yogurt, mix until you have a sticky batter. Grease a small ovensave form. Divide the batter in two bowls and spread one of them at the bottom of the form (don’t make it too thin). Mash the banana for the filling and mix with peanutbutter and cacao to a chocolatesauce. Spread the chocolatesauce evenly on top of the bottomlayer . Take the remaining oatbatter and spread over the filling, try to make it cover the chocolatesauce. Bake in oven for about 10-15 minutes at 200 degrees celcius. Let cool down a bit before eating (especially if removing from form)   Johanna