Baked breakfastbar
Gjorde denna otroligt goda frukost imorse! Den smakade verkligen helt fantastiskt gott, ungefär som äppelpaj. Den går självklart att variera i andra smaksättningar. Till denna breakfastbar åt jag också en skål med hemmagjord granola, äpple och vaniljyogurt INGREDIENSER 2 msk havregryn 2 msk valfritt mjöl ¼ tsk bakpulver ½ tsk kanel 1 msk mosad banan (kan bytas ut mot 1 msk kvarg men öka då på sötman) 2 msk kvarg 1-2 tsk sötningca. 1/4-½ äpple beroende på storlek 1-2 msk jordnöttsmör Alternativt: Byt ut äpplet och jordnötssmöret om man vill mot 2-3 msk andra bär/frukter som t.ex. hallon eller mosad banan. Blanda havregryn, bakpulver, mjöl, sötning och kanel tillsammans. Häll ner mosad banan och kvarg, blanda tills du får en kletig smet. Smöra/olja en liten, helst rektangulär, bakform. Dela upp smeten i två och smeta ut den ena i bakformen men gör den inte för tunt. Mixa äpplet i en mixer tillsammans med jordnötssmöret till en smet (går även att byta ut mot andra bär/frukter som t.ex. hallon). Fördela äppelsmeten jämnt över lagret i formen och fördela sedan resterande havregrynsmet över äpplet och forma så att den ”täcker” äpplet. Grädda ca. 10 minuter på 180 grader. Låt baren svalna lite innan den äts för att "stelna" lite (speciellt om du ska lyfta den ur formen så måste den få stelna lite) Johanna