Baked Breakfast Snickersbar
Förra veckan gjorde jag en ”baked breakfastbar” (HÄR) som blev så otroligt bra så jag spann vidare på samma tema och försökte komma på en ny smaksättning man skulle kunna göra. Det resulterade i denna underbara bakelse som smakar lite likt snickers genom en härlig blandning av jordnöt, kola och chokladsmak. Denna går lika bra att äta som mellis, fika eller lite nyttigare dessert. Den går också att ta med sig på vägen genom att linda in den i foliepapper. Den var verkligen svingod, ni bara måste testa! INGREDIENSER Lager 1 1 msk havregryn 1 msk valfritt mjöl 1/8 tsk bakpulver2 urkärnade dadlar (bidrar till god, seg kolasmak. kan dock uteslutas men tillsätt då ev. mer sötning eller kakao/carob) 1 tsk kakao/carobpulver (carobpulver för en mer kolasmak) 1 ½ msk kvarg ½-1 tsk sötning Lager 2 1 ½ msk kvarg 1 msk mjöl 1 msk havregryn 1 msk kakao 1/8 tsk bakpulver 1 tsk sötning Fyllningca. 1 msk jordnötssmör ca. 1 krm vaniljpulver/mer vaniljsocker½ tsk honung 1 tsk mjölk Lite hackade jordnötter Blanda samman de torra ingredienserna till lager 1 och lager 2 i separata skålar. Mixa dadlarna i en mixer. Häll ner kvargen i båda skålarna och även dadlarna i skålen till lager 1. Blanda tills du får en kletig smet. Smöra/olja en liten, helst rektangulär, bakform. Smeta ut lager 1 i botten på formen. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen jämnt över lagret i formen och fördela sedan lager 2 över och forma så att den täcker fyllningen. Grädda 10 minuter på 200 grader. Låt baren svalna av lite innan den äts (speciellt om du ska lyfta den ur formen). Johanna