Baconlindade dadlar med mandel

Detta recept är en familjefavorit. Alla älskar verkligen dessa små utsöka godsaker. Vi brukar äta det som tilltugg innan maten, alltså typ som förrätt, eller som en del utav maten om vi har plockmat. Men oftast äter vi den som en tapasrätt när vi gör tapas eftersom det är meningen. Ni bara måste pröva!   INGREDIENSER (30st)30 dadlar1 paket bacon (140g)30st sötmandlar Sätt ugnen på 225 grader. Skolla mandeln. Skär ett snitt i varje dadel och lägg ner en mandel. Dela baconet tvärs över och sedan en gång på längden till långa strimlor. Vira baconstrimlorna runt dadlarna och grilla i ungen cirka 10-15 minuter tills baconet blivit krispigt. Tips! Du kan även byta ut mandlarna mot valfri ost, t.ex. gorgonzola, brieost, fetaost etc.    BACON WRAPPED DATES W. ALMONDSTUFFING (30 dates)30 dates 140g bacon 30 almonds   Put oven to 225 degrees celcius. scald the almonds. Make a cut in each date and put in an almond. Divide the baconslices one time on the width and one time on the length. Roll the dates in the baconslices and bake in oven for 10-15 minutes until the bacon is crispy. Tip! If you want to, you can replace the date to optional cheese. For example gorgonzola, briecheese, fetacheese, mozarella etc.   Johanna