Äpple & kanel scones

Nybakta scones till frukost är svårslaget om ni frågar mig, jag verkligen äälskar dessa små godbitar. Jag älskar också hur lätt de är att variera dem. Dock är nog det gamla hederliga orginalet min favorit.    INGREDIENSER (2 små scones) 1 dl havremjöl 3/4 dl kvarg/yogurt ½ äpple ½-1 msk kanel ½ tsk bakpulver   Grovriv äpplet och försök ta bort lite vätska (men inte allt). Blanda havremjöl med bakpulver och kanel och rör sedan ner äpplet och kvarg/yogurt, dela sedan upp smeten till två olika scones på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen 10-15 minuter på 225 grader. Toppa med valfritt, jag valde jordnötssmör och det var såå gott!   APPLE&CINNAMON SCONES (2 small scones) 1 dl oatflour 3/4 dl quark/greek yogurt ½ apple ½-1 tbsp cinnamon ½ tsp bakingpowder   Grate the apple and try to remove a bit liquid (but not all). Combine the oatflour with the bakingpowder and the cinnamon then pour down the apple and quark/yogurt. Divide the batter into two scones at a baking sheet and bake in oven for 10-15 minutes at 225 degrees celcius. Serve with optional toppings, I choosed peanutbutter and it was delish!   Johanna