Äppelbakelse

Åhhh dagens frukost var SÅ god! Jag ville verkligen aldrig att den skulle ta slut. Jag har en liten (eh, snarare gigantisk) förkärlek till äpple/kanel kombinationen. Jag äter nästan aldrig ett äpple rakt av utan hackar det alltid och strör över maassa kanel. Så detta var en frukost helt i min smak och jag tror ni kommer älska den också!   INGREDIENSER 1 dl havregryn ¼ tsk bakpulver ½ tsk kanel 1 krm kardemumma 3 msk kvarg 1-2 tsk sötning ½ äpple valfritt: 1-2 msk jordnötssmör   Blanda alla ingredienser utom äpplet till en smet. Tryck ut halva smeten i en cirkulär form på ett oljat bakplåtspapper. Riv äpplet och häll ovanpå botten. (Du kan alternativt först blanda det rivna äpplet med 1-2 msk jordnötssmör om du vill, eller blanda i jordnötssmöret i smeten till själva bakelsen). Häll resterande smet över det rivna äpplet och toppa till sist med att strö över lite kanel. Grädda cirka 10 minuter på 180 grader. Låt svalna av lite innan du äter och lyfter.   APPLECAKE 1 dl oats ¼ tsp baking powder ½ tsp cinnamon pinch cardamom 3 tbsp quark 1-2 tsp sweetner ½ apple optional: 1-2 tbsp peanutbutter   Combine the ingredients besides the apple and peanutbutter. Press out half of the batter in a circle on a greased baking sheet. Grate the apple and pour on top of the bottom (you can mix the apple with 1-2 tbsp peanutbutter before if you want to, or add 1-2 tbsp peanutbutter to the base). Pour the remaining base-batter on top of the grated apple and finally spread some cinnamon on top. Bake for about 10 minutes at 180 degrees celcius. Let cool down a bit before eating and removing from paper.   Johanna