Idag drar vi igång med en veckans recept som har gömt sig ett tag. För er som är nya läsare så publicerar vi lite då och då (egentligen på måndagar) ett veckans recept på bloggen som våra läsare skickar in för att inspirera oss och andra. Har man själv en egen blogg blir man självklart länkad!   Denna gång har Olivia skickat in ett recept på makrones som vi tycker ser himmelska ut, måste definitivt testas någon dag!   INGREDIENSER (16st):1 3/4 dl mald sötmandel2 1/2 dl florsocker2 extra stora äggvitor1/2 dl strösocker1 tsk vaniljessens (eller vaniljsocker)fyllning:4 msk rumsvarmt osaltat smör1/2 tsk vaniljessens (eller vaniljsocker)2 1/2 dl siktat florsocker   SÅHÄR GÖR DU:1. Lägg den malda sötmandeln och florsockret i en matberedare och kör i 15 sekunder. Sikta ner blandningen i en skål. Täck 2 bakplåtar med pakplåtspapper.2. Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar bildas. Viska sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och bland marängsmet. Blanda i vaniljessensen.3. Vänd ner mandelblandningen (en tredjedel i taget) i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen tills marängsmeten är tjock och bland med lite seg konsistens.4. Häll marängssmeten i en sprits- eller plastpåse försedd med ett 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspappret. Knacka bakplåtarna mot underlaget så att eventuella luftbubblor försvinner. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Värm ugnen till 150 grader.5. Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Lossa försiktig makronerna från bakplåtspappret och låt svalna helt.6. Gör fyllningen genom att vispa smöret och vaniljessensen vitt och fluffigt i en skål. Vispa gradvis i florsockret tills konsistensen är slät och krämig. Lägg ihop makroner med fyllning emellan.(recept från boken "makroner")   Vill du att ditt recept ska visas på bloggen nästa måndag? Skicka då in en bild och recept till [email protected]. Självklart får du med blogg en länk i inlägget. Kram!