eDenna vecka har Emma skickat in ett recept på hemmagjorda Donuts som ser helt fantastiskt gott ut! Det är lite klurigt, men vi på foodporn vill garanterat pröva på detta recept nån gång och hoppas att ni läsare känner samma sak. Tack så jättemycket för ditt recept och dina läckra bilder Emma, ser supersmarrigt ut!   Donuts 40st10 g jäst1 msk ljummet vatten75 gram smör4 dl mjölk1 dl strösocker1 tsk salt2 ägg 12 dl vetemjöl1 L rapsolja för friteringGlasyr1 msk vatten4 dl florsocker2 droppar valfri karamellfärgStrössel 1. Smula ned jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten (ca 37 grader) och lös upp jästen i vattnet.2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt blandningen svalna till 37 grader3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och 6 dl av mjölet4. Rör ihop till en lätt smet, och tillsätt därefter resten av mjölet5. Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa i ca en timme.6. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklet7. Skär ut rundlar och tag ur ett hål i mitten på dessa8. Låt jäsa i ytterliggare 15 minuter9. Fritera de jästa ringarna på varje sida i cirka 1 minut10. Låt donutsen rinna av på lite hushållspapper11. Garnerna donutsen med glasyr och valfritt strössel!   Vill du att ditt recept ska visas på bloggen nästa måndag? Skicka då in en bild och recept till [email protected]. Självklart får du med blogg en länk i inlägget. Kram!