Indian at heart, Global in spirit
Det spelar nog verkligen inte någon roll hur många gånger jag reser till detta otroliga land – det slutar aldrig att förundra mig. Jag har ju dock turen och den stora fördelen att jag kan besöka vänner här som har koll på allt. Vet inte hur jag hade klarat det annars... Under den här resan besökte jag även Goa, vilket blev en ny delstat för mig. I Goa besökte vi släktingar till Darls och sen åkte vi på sightseeing till bland annat Asiens äldsta fyr, Fort Aguada. Värmen har varit rätt brutal, men med den kom också massor av mogna frukter och gav oss också en ursäkt att bada så fort tillfälle gavs. Mango, ananas, jackfruit – alla frukter jag har ätit här smakar inte alls som de gör i Sverige. Sötman är rätt överväldigande (jag som inte är sådär överförtjust i alldeles för söta saker) samtidigt som smaken verkligen exploderade. I princip det enda jag åt på hela resan. Nejdå inte alls! Jag var ju i Indien ju… Dhals, paneer, parathas, pua (bröd från Goa), alla möjliga tandoorirätter, chicken buryani (Haydens favorit), massor av chaat (street food), rasmalai, indiskt té, lassis, kulfi – jag älskar verkligen indisk mat! Och jag skulle kunna babbla om det i timmar, men det besparar jag er haha. När det efter ungefär en och en halv vecka är dags att åka tillbaka hem så är det med enorm tacksamhet och med massor av härliga nya minnen i bagaget! Det där ”vi ses snart” är alltid så bitterljuvt, men så är det ju när man har sitt hjärta på många olika ställen.