Citronmuffins med honungsfrosting

Varje fredag har jag och några av mina klasskompisar fredagsfika (i min basgrupp har vi det på måndagar för att sprida ut det) och i fredags var det min tur.Jag bakade citronmuffins och de blev verkligen perfekta. De var lätta, fluffiga och jag använde världens enklaste recept som gav ungefär 30 muffins (det var lite mer än vad jag hade räknat med hehe). Min frosting blev inte särskilt fin och jag tror att det beror på att smöret var lite för hårt, så se upp för det...Ingredienser:3 ägg2 1/2 dl socker1 tsk vaniljsocker3 dl mjöl2 tsk bakpulver1/2 tsk salt70 g smör1 dl mjölk1 citron, saft och zestFrosting:1 äggvita3/4 dl socker300 g rumsvarmt smör1/2 tsk vaniljsocker1 dl flytande honungGör så här:Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa därefter ihop ägg, socker och vaniljsocker med en elvisp tills smeten har blivit vit och fluffig.Smält smör och låt svalna medan du siktar ner mjöl, bakpulver och salt i en skål. Varva att blanda ner mjölk, smör och mjölblandningen i smeten. Rör till sist ner citronzest och -saft.Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna ungefär till hälften. Grädda mitt i ugnen i ungefär 12 minuter. När du trycker på en kaka ska den inte klibba fast utan lätt studsa tillbaka.Ställ de på ett galler och låt svalna.För frostingen:Ställ en skål över en kastrull med sjudande vatten. Häll i äggvita och socker och vispa för hand tills allt socker har löst upp sig.Ta skålen från värmen och vispa med elvisp tills marängen har blivit dubbelt så stor.Klicka i smöret under vispning lite i taget tills konsistensen är mjuk och smidig (om den fortfarande är hård så låt den bara vara i rumstemperatur lite längre - you'll get there!)Rör till sist ner vaniljsocker och honung.Spritsa eller bred på frostingen och servera... Hoppas ni gillar dem!