Äggisar
I torsdags åkte jag och My ut till Manassas. Vi promenerade över fälten och pausade med en liten picknick. Innan vi åkte iväg hjälptes jag och Myla åt att laga mini-omeletter i en muffinsplåt. Vi hade väldigt många ägg hemma så det var bra att använda upp några av dem. Myla var så nöjd med vår picknick (vi hade också med mini-morötter och mackor) och hon älskade våra små äggisar ("eggies" som hon kallar dem). Hoppas att ni också kommer att gilla dem. Ingredienser:ägg (knappt ett ägg per muffinsform)mjölk eller grädde (ca 1 tsk per ägg)saltpeppar Förslag på fyllning:skinka/salamipaprika (vi hade orange såklart)riven osttomatspenat Gör såhär:Sätt ugnen på 180 grader och smörj en muffinsplåt så att omeletterna inte fastnar. Vispa ihop äggen och mjölk/grädde. Smaka av med salt och peppar. Hacka upp alla ingredienser till fyllningen och om du vill så kan du sautera grönsakerna lite innan för att de ska mjukna. Fyll formarna med fyllningen och toppa med äggsmeten så att det nästan når upp till kanten. Toppa med lite ost och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Ta ur dem ur ugnen och låt svalna i 5 minuter innan du tar ur dem ur formarna. Man kan äta äggisar både till frukost eller som ett mellanmål.