There is no sadness that can't be cured by breakfast food

Frukost var den måltiden som fick mig att bli intresserad av mat. Till en början var det mest en förkärlek för hotellfrukostar och brunchbufféer. Idag är jag inte längre lika fascinerad av överflödet och valmöjligheterna, utan uppskattar lika mycket att börja dagen med en tallrik med granola, grekisk yoghurt, russin & frukt. Och självklart, kaffe!  Granola, ca 20 portioner 10 dl havregryn2 dl mandel/hasselnöt1 dl sesamfrön2 dl solrosfrön 2 dl vattenKanel Kardemumma1/2 dl farinsocker1/2-1 dl honung (beroende på hur söt man vill ha den) Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda vatten, kanel, kardemumma, farinsocker & honung i en kastrull och låt värmas upp. Häll blandningen över det torra i bunken. Blanda noga. Lägg på 2 plåtar och rosta i ugnen på 175 ° C i ca 30 minuter. Ta ut och rör runt var 10e minut.