Soppa med rostade tomater.
Ikväll lagade jag världens godaste tomatsoppa. Jag utgick från det här receptet, såhär gjorde jag (för 2 personer): Ringla olivolja i botten på en form (jag tog en vanlig kakform) och lägg på lök (jag tog typ en fjärdedels purjolök). Halvera tomaterna (jag tog 4 stora och 8 cocktailtomater) och lägg de i formen. Salta och sockra lite på och stoppa sedan in dem i mitten av ugnen på 225 grader i 20 minuter. Strö sedan på en skivad vitlöksklyfta och låt stå i ugnen i 10 minuter till. Ta sedan ut formen från ugnen, peppra och låt svalna en liten stund. Sedan börjar det roliga: mixa alltsammans med ett par brödskivor. Jag använde två skivor Lingongrova och det funkade bra. Den här soppan har alltså ingen grädde eller creme fraiche i sig, utan brödet funkar som förtjockningsmedel. Häll även i ca 2 dl grönsaksbuljong och blanda ihop. Blanda i några matskedar parmesanost, lite tomatpuré och krydda med basilika, paprikakrydda och oregano, samt lite mer salt och peppar. Ät!