Recept på supergoda scones.

  Måndag är ju i vanliga fall en dag då jag befinner mig på jobbet, men just idag varvar jag hemmahäng med vårdcentralenhäng. Äntligen ska jag bli av med öronvärken och få tillbaka min hörsel igen!   Jag bakade scones till mig och Felix nyss. Formarna har vi fått av hans mamma och dom är så himla praktiska och fina. Jag har valt att ha lite nyttigare och grövre ingredienser i brödet, det gör bullarna godare och mer mättande och fiberrika! Här är receptet, som givetvis fungerar lika bra på en vanlig plåt som i små formar:   4 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 3 dl havregryn 3 ½ tsk bakpulver 1 tsk salt 100g smör 3 dl mjölk   Blanda de torra ingredienserna, klicka i smöret och blanda ihop allt till en grynig massa . Tillsätt mjölken och rör ihop allt, men inte för mycket för då förlorar bakpulvret sin effekt. Smöra formarna eller lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela upp degen i små bullar och grädda i mitten av ugnen på 225°C i 10-13 min. Servera med smör, marmelad och ost samt en kopp te!